Риздво

Я ще й досі вірую
У бузкові чари,
У лелек, що з вирію
Носять дитинчат…
Розумію – сивію,
Не діждуся пари,
По світах розвіявся
Вже любовний чад.

Я ще й досі гілочку,
На Андрія, в хату
Принесу за звичкою:
Може до Різдва
Квіточки розкриються
І запахне Святом
І насняться звечора
Під Різдво дива.

Що січневий полудень
Теплий, наче березень,
Завірюха з вишнями
Пиріжки пече,
Що запахне сливами
Знов ласкавий вересень
І рука коханого
Ляже на плече.


Рецензии