Крути

На схилах, що понад Дніпром,
Там, де Аскольдова могила,
Земля для них стала пером,
Навічно юнаків укрила.

Неспинно близився кінець
Свободі, що була здобута,
Тоді за покликом сердець
Вони відправились під Крути.

Це добровільний був порив,
Щоб захистити Україну,
Не допустить більшовиків,
Не дать Республіці загинуть.

Торжествували вороги,
Числом переважали з ходу.
В нерівній битві полягли
Сини Вітчизни за свободу.

Минули дні, змінився час,
І, щоб не повторилась смута,
Урок історії для нас -
Це те, що відбулось у Крутах.


Рецензии