Вiтчизна

Що гріє серце в чужині,
Що гасить на душі тривоги?
То верби з'являться у сні,
А то - дитинство босоноге.

Я бачу росяні стежки
І чую солов'їні співи,
На лузі виросли стіжки,
А на горі дозріла нива.

Снигою диха синь ріки
І душу наповня до краю,
Мене вітають земляки
І звуть на свято урожаю.

О, серцю мила сторона,
Ти від колиски і до тризни
Неопалима купина
І називаєшся - Вітчизна!


Рецензии