Огден Нэш Весна приходит в Мюррей-Хилл

Ogden Nash "Spring Comes To Murray Hill"

I sit in an office at 244 Madison Avenue
And say to myself You have a responsible job havenue?
Why then do you fritter away your time on this doggerel?
If you have a sore throat you can cure it by using a good goggeral,
If you have a sore foot you can get it fixed by a chiropodist,
And you can get your original sin removed by St. John the Bopodist,
Why then should this flocculent lassitude be incurable?
Kansas City, Kansas, proves that even Kansas City needn't always be Missourible.
Up up my soul! This inaction is abominable.
Perhaps it is the result of disturbances abdominable.
The pilgrims settled Massachusetts in 1620 when they landed on a stone hummock.
Maybe if they were here now they would settle my stomach.
Oh, if I only had the wings of a bird
Instead of being confined on Madison Avenue I could soar in a jiffy to Second or Third.

Мюррей-Хилл кабинет 244 я в нём сейчас
Сам себе говорю. Разве дел нет у вас?
Почему трачу время на то, чтоб стихи сочинить?
Если горло болит, его надо лекарством лечить.
Если в ногах нестерпимые боли, значит лечить надо срочно мозоли.
Если же грех первородный заботит- это Иоанну Баптисту работать.
А хлопьевидный депрессии рост неизлечим и вот в этом вопрос?
Так Канзас-Сити на речке Канзас в реку Миссури
Не "выплывет" нас.
О, это крик души! Бездействие так жутко.
Возможно от того, что маюсь я желудком.
В 17 веке в 20 годах пошли пилигримы селится в горах, зашли в "Массачучасть" принять свою участь.
Вот если б не этот их долгий поход.
Они излечили б мой бедный живот.
Ах, если бы крылья на спину мою, покинул бы я
Мэдисон-авеню,
Но как не старайся, а я не могу вспарить на одну или две авеню.


Рецензии