Жаль безмовний

Жаль безмовний крає серце,
Смуток огортає,
А печаль, сліпая нене,
Тихо колисає:
- Спи, дитятко, спи дурненьке,
Вір, що все минеться,
Закривай невсипні очі,
Все ще обернеться;
Буде правда, буде воля
І любов святая,
І щаслива буде доля,
Та й літа многая!
Будуть ще щасливі люде,
Буде спів до ранку,
Ще Вкраїна посміхнеться
В квітковім серпанку!..
- Ой ти, нене, моя нене,
Що сліпая нене…


Рецензии