Кинелем индер котэ

Кинелем индер котэ (жыр)
Хамза Арсланов

Бала чакта мин утырткан тирэк
узем белэн бергэ картайды,
ана коннэн яз коннэре килде,
уткэн коннэр мина кайтмады.

Кушылма:

Кон артыннан, кон итэ,
Гомерем агып бетэ,
Язны коткэн тирэк кебек
Кинелем тирэк котэ.

Язын яшэргэнен кургэн саен
Исэрэнеп кочам тирэкне,
Коусэсенэ кысып бушандырам
Сагыш белэн тулы йорэкне.

Кушылма.

Тирэк котэ язны, картайса да
Яфрак яра хэр ел яз житкэч,
Минем гомер мизгеллэрем генэ
Янармыйлар никтер бер иткэч.

Кушылма.

Вакыт агышына карши барсам,
Эзлэп тапсам иткэн коннэрне,
Тирэк утырткан бала чагыма
Кайтарга алар кинэрме?

Кушылма.


Рецензии