Заробiтчанин

І небо як небо,
і сонце як сонце,
та все ж це не ненька,
не ти Україно.
І гори не гори,
ліси ж не ліси.
О сила небесна
назад віднеси.
Туди де родився,
Де вперше кохав,
Росою де вмився,
Де зорі стрічав.
Там дощик танцює,
Там вітер співає,
Дівчисько там миле,
Мене вже чекає.
Тут денно і нощно
грошей заробляю,
коли повернуся
того я не знаю.
О батьку і ненько,
не будьте піхаті,
візьміть Марусеньку
до себе до хати.
Хай горя вона
в Вашій хаті не знає,
Любов хай шанує,
мене хай чекає.


Рецензии