маленька iсторiя про велику безодню

безодня сьогодні навпрочуд голодна словами.
в мене ж коштів немає на світло та на російський газ.
я годую її згадками між рядками,
я годую її всім тим, що колись так єднало нас.

вона мовчки ковтає, невдоволено рюмсає. крихи
памяті зкидує з накрохмаленної білизни.
згодом дивиться наскрізь і показує пальцем на вихід.
вся байдужість--вузлом. і страхи в передсердя лізуть.

визнай:
в нас залишився тільки французький брют,
а його не вистачить, щоб заглущити біль.
це не годинник, це стрілки його мої сподівання б'ють.
розкидають, кидають, і я перетворюсь в цвіль,

що відріжуть, мов від підгнилого хліба шматок,
а потім з вікна хтось жбурне, і цим поламає тишу.
але навіть безодня безсила--ніхто.

де би я не була, я тебе ні_за_що не полишу.

07-08.03.2015


Рецензии
горько и красиво

Алена Лобанова   10.03.2015 11:03     Заявить о нарушении
спасибо

Энн Лобанова   10.03.2015 11:36   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.