Тонбоек

Тонбоек (жыр)
(Хамза Арсланов)

Кул остенэ шелдем дэ
Тоенбоекка урелдем,
Буем житте, озеп алдым,
э соныннан укендем.

Кушымта.
Ой, тоенбоек, ой, тоенбоек,
Син бары тонлэ буек,
э мин тонлэ генэ тугел
Кондезлэрен дэ боек.

Кул суыннан аерылгач
Тенбоек бик тиз сулды,
Болай да боек кунелне
Сагыш кулендэ салды.
Кушымта.

Тоенбоек кулдэ усэ лэ,
Су остендэ ул йозэ,
Сагыш кулендэ кунелем
Билмимен, ничек тузе.
Кушымта.

Ой, тонбоек, тонбоек,
Син ниге шулай дэ боек,
эллэ боекландэ син
Мин боекканны тоеп.
Кушымта.


Рецензии