На Триединия Бог

                ”Това слово (trias) свързва отношенията,
                обединени в битието и не позволява
                да се раздели неделимото”
                Св. Григорий Назиански

Пред иконата изящна на Рубльов
стоя и недоумявам във захлас -
коя от Вас е моята любов,
коя от трите единосъщни ипостаси?
Но от мъдростта на старата дъбрава,
от тайната на пребогатата трапеза,
от Троичната безплътна слава
разбрах, че да деля неразделимото е безполезно.
И съзерцавам пак света духовен
в бездиханен трепет и екстаз
и принасям в жертва троичността на моите любови,
и от Христа изкупеното мое „Аз“.


Рецензии
Очень нравится Ваше творчество, и всё понятно, хотя и на болгарском! Спасибо за искренность, возвышенность и чистоту!

И за Божий свет, который Вы дарите читателям!

Храни Вас, и всех, кого Вы любите, и Болгарию Господь!

С теплом

Анетта Оскольская   30.07.2015 14:59     Заявить о нарушении