Eii ki ti parhar Patridam

Eii`ki`ti, parhar`rashia, goughemena us`t`apan...
Ksaii ki pane eksorian, apomenne atou`pan...
Fortomena me ta sheonya, me ormanya ke hlorA
Ki metrigoundan ta hronya, ta sinelkasoun` makra...
Ta hortaryasoun taizne me to voutoron ke mel,
Halaronne ta kormia, etharis`k`esi so spel...

Eii`ki`ti, rashi`tamarya, kouvalitene keron
Zondana hori haparya me ti thalassas neron...
Ke ardeveten horafya so kseroshkiston yazin,
Sinorthyazeten tin dipsan kathe`ponemenon pshin...
Ya`t`ekins pou kseniteftan, endane garib`pedin,
Ar`evrethan ke chyateftan, endamothane sin gin...

Eii`ki`ti, parhar`aera, fisa oson eporis
Ke mirouthanat`imeran  skoson k`eparme opis...
Ya`na steko`apan sa stoudya likopaponos tafin,
Ke na pero evlogiyan  a so pera to rashin...
Ke na stronne to krevatim arnomalenen teshak,
Enoris proi gnefizo  ke evrigoum` so sokak...

Eii`ki`ti, parhar`manades, to gomarnesou varin,
In ta matyasoun` limanya, shalyakopon I zoin...
Me ta sherya doulemena mesaniht`shimongoni
Ta ortarya ta plekmena so podar ti engoni...
Ke so telos "manas`glossan" en krifmenon so otim...
Thelts oligon, telts atoson, i manades... ksan atin...

Eii`ki`ti, parhar`Patridam`,  ise`atheriston chair
Me ta kimata plimenon en teson to katothir...
Aneveno skalopatya  Panaiyan Soumelan,
Pos anthizne ta mouratyam, an evrigoume apan...
I Aeti petoun`serevkoun  kapos, katinos avlin,
Alo les ki tagoutevkoun,  ul eklostan so krenin

Eii`ki`ti, parhar`lalia, ti kambanas to kodon,
Kodoniz`kouiz kardian so horon ti progonon...
Lalashevnese`n ta kordas, engalyaz esen to stol...
Ksan koligoundan ta rizas, kathoun amon apostol!
N`apomen ato so eman, prep na len ta kirouka:
A son Ponton palikarya esereftan adaka!!!



















 


Рецензии