Гизэр идем

Гизэр идем
(Хамза Арсланов)

Киек казлар нигэ кангылдыйлар?
Эллэ инде мина дэшэлэр
Иереп китэр идем мин аларга
Эгэр була алсам рэшелэр.

Гизэр идем иллэр дингезлэрне,
Кичэр идем елга, тауларны,
Бик тырышыр идем ткуктатырга
Юлда кургэн канлы яуарга.

Эйтер идем янгыр болытына
Кая барып кирэк яуарга,
Бар бит жирда суга сусаганнар,
Су тапмаган  яра юарга.

Адашканга дэрес юл курсэтеп
Йолыр идем аны улемнэн,
Ышыклар идем Коньякны кыш котып
Жой –  Себерне чэллэр жиленнэн.

Жылы якнын елга – куллэрнэ
Зыян салмас идем аш эзлэп,
Ач булсам да тузэрмен, атмамын
Балык башларына таш тэзэп.

Егылып тошсэм дэ укенмэмен,
Эгэр телэгемэ ирешсэм,
Кар казларына иярэ алсам,
Армый артларыннан житешсэм.


Рецензии