Ако бойко ме подхлъзне

Автор: Величка Николова - Литатру

От днес реших: - Ще се усмихна,
прическа ще си спретна,
червило ярко ще си сложа
и в рейса ще се метна.

Ще се запиша в курс по плетки,
конците ще заплитам,
а ако Бойко ме подхлъзне –
в плетки ще го вплитам,

та там завързан и превързан
да вехне и линее,
а аз, подсвирквайки си ведро –
напук ще се посмея.

Но не защото ми е смешно.
Не ми е хич щастливо,
ами понеже в тоз животец –
все още е горчиво!

София, Литатру, 8.12.2014 г.


Рецензии