Коми мулэ стихотворение на коми-пермяцком языке

Вэлi гажа мича тулыс -
Цветитэм да любитэм.
Веж томыник горадзуллез
Менчим эзтiсэ сьэлэм.
     А козьналiс горадзуллез
     Меным дона Коми край.
     Пондi гижны ме кывбуррез,
     Пондi сьывны, кыдз сьэдкай.
И кытчэ бы эг уськэтчы,
И кытчэ бы ме эг мун -
Корэ сьэлэмэ: "Бергэтчы!
Гортэ корэ Коми му."


Рецензии