МОЯ П1СНЯ

Я ХОЧУ ПІСНЮ ЗАСПІВАТИ -
ПРО НЕБО Й СОНЦЕ,
         ПРО ЗІРКИ,
ПРО РІДНУ
         МАТЕРИНСЬКУ ХАТУ,
ПРО ВИШИВАНІ РУШНИКИ.
ПРО МИЛЕ СЕРЦЮ,
         ЩЕДРЕ ПОЛЕ,
ПРО СНІП
         ВАСИЛЬКІВ ГОЛУБИЙ.
І ПРО ДИТИНСТВО,
         ДЕ НІКОЛИ,
НЕ СТИХНЕ
         ГАМІР ГОЛОСНИЙ.
Я ХОЧУ ПІСНЮ ЗАСПІВАТИ.
НЕХАЙ РОЗБУДИТЬ
         ВСЕ НАВКРУГ…
НЕ СТАНУ
         ПІСНЕЮ НАВЧАТИ,
НЕ СТАНУ
         ЩАСТЯ ЗАКЛИКАТИ.
ЛИШ ХОЧУ,
         ЩОБ ТИ МІГ ПІЗНАТИ,
ТУ ПІСНЮ,
         МІЙ ДАЛЕКИЙ ДРУГ.
ЩОБ В КРАЇ
         ГОЛУБІМ,
               ОЗЕРНІМ,
ХОЛОДНІМ КРАЇ,
         ВДАЛИНІ –
ЗГАДАВ
         ПРО ЛАГІДНУ ОСЕЛЮ
Й ЛАПАТИЙ СОНЯШНИК
         В ВІКНІ.
ЗГАДАВ,
         ЗАГОРНУТУ САДАМИ,
ТУ ЗЕМЛЮ,
         ДЕ КОЛИСЬ ЗРОСТАВ.
І ТИХУ ПІСНЮ
         НАД ЛАНАМИ,
І ПЛОМІНЬ
         СОНЯЧНИХ ЗАГРАВ.
ПРОЩАННЯ НАШІ
         Й ЗУСТРІЧАННЯ,
І ВИШЕНЬ НАРЕЧЕНИХ
                ЦВІТ,
УБРАНИХ,
         НАЧЕ НА ВІНЧАННЯ…
ЗГАДАВ,
        ЯК ВІТРОВЕ ВТРУЧАННЯ,
КВІТКАМИ
        ТВІЙ УКРИЛО СЛІД…
Я ХОЧУ ПІСНЮ  ЗАСПІВАТИ,
ЩОБ СЕРЦЕ
        КРАЯЛА СЛІЗЬМИ,
ЩОБ ТИ ЗГАДАВ
        ПРО РІДНУ ХАТУ,
ПРО СТЕЖКУ,
        ДЕ ПРОЩАЛИСЬ МИ.

                10.05.1980.КРИВИЙ РІГ
                АВТОРСЬКА      ЗБІРКА


Рецензии