Жонимнинг, биттагина жони бордир

Жонимнинг, биттагина жони бордир
Бу жоннинг кони Андижони бордир
Ох,осмон суйгани мунис маконим!
Лаилахида хур,гилмони бордир
Муаттар хавосининг хуш ифори
Етти кават осмон езар хуморин
Шармли итоат сирин охори
Улуг куч асраган, кургони бордир
Кавсарин шарбати обихаетдир
Богларин хайрати ор,диенатдир
Тогларин хайбати куч садокатдир
Барида,муминнинг имони бордир!
Базми ахлидонишда ушшок зордир
Амрининг азмида не амр хордир
Ганимлари куйган кул-у,озордир
Зурлар зури деган, нишони бордир
Хар катра гулобин дурдонасига
Хар сиким тупрок,хар тош донасига
Хар япрог-у, хар гулнинг шонасига
Сергак бокиб турган,богбони бордир
Илохий шивирида сехр тутган
Хар жонликдан итоат,тоат кутган
Гараз-у,иллатни ямламай ютган
Асраган кудратли, осмони бордир
Хар елкасига тогларин опичлаб
Хар кафтида дареларни ховучлаб
Кузига,Ватани-Куешин зичлаб
Жахонни забт этган, полвони бордир
Истиклол чуккисига етиб
олган
Мангулик тугидан, магрур каролган
Жаъми орзу умидларга яролган
Аллох суйган Сохибкирони бордир
Мухаббат-у,садокатнинг тимсоли
Афсунгвр сехрли хар сочин толи
Жунун сахрода бехуш Лайли боли
Муфаззалдай,омонат жони бордир.
      '''


Рецензии