Б. Окуджава. Шла война

Шла война к тому Берлину,
War went to Berlin that’s city, 

шёл солдат на тот Берлин.
Soldier went to same Berlin.

Матушка,не плачь по сыну –
Mother, do not cry for little

у тебя счастливый сын.
Son because he is luck in.
 
Шёл он медленно,не быстро,
He walked slowly being fast not,

не жалел солдатских ног.
Did not spare his soldier’s feet.

Матушка,ударил выстрел –
Mother, short rang out shot -

покачнулся твой сынок.
And your little son sway did.

Опрокинулся на спину
Backwards toppled he and got cold

и остыл среди осин.
Lone among the aspens being.

Матушка,не плачь по сыну –
Mother, do not cry for son forth -

у тебя счастливый сын.
Now he must be Eden in.


Рецензии