Добър вечер, любов! Генка Богданова

Добър вечер, Любов! Поседни!
Да изпием по чаша „Пенливо”-
силно вино – и  нощи и   дни
лудува в кръвта  като живо.

Хайде, мила, седни срещу мен!
Тази среща  чакам отдавна.
Има време до  новия  ден,
виж, нощта  е ленива, бавна.

Е, наздраве! ВинОто искри
и с рубинени пламъци грее.
Не за вино и  луди игри
тази вечер душата копнее.

Мила, честна бъди  и кажи,
ще останеш ли с мен до края?
Аз не искам красиви лъжи,
думи празни - кратка омая.

Аз, Любов, от мечти съм пиян,
от копнеж по теб ще изтлея.
Забрави и преструвки и свян,
позволи ми за теб  да живея!

Искам истина! Нека боли!
Или просто – дари ми Рая!
Хайде, пий и кураж събери,
нека присъдата своя узная!


Рецензии