Добре дошла, любов! Генка Богданова

Добър вечер, Любов! Поседни!
Да пием по чаша тежък  „Мавруд”!
Дълги нощи и тягостни дни
сам от мъка  аз пих като луд!

Спри, Любов! Не отвръщай очи!
Да, пиян съм – от дълъг копнеж.
Чуй, живота без теб ми горчи,
тъй  жадувах при мен да се спреш!

Пий от този искрящ елексир!
Аз от теб живот ще  отпия.
Сърцето ми, златен потир,
беше празно, защо да крия?

А душата ми, млад пилигрим,
сред пустиня жадна се скита.
Нека оазис с теб сътворим,
да открием изворче скрито!

Спри, Любов! При мен остани!
И дари ме с късче от рая!
Вдигам тост за щастливите дни!
Спри, остани при мен до края


Рецензии