Многоликата любов, Генка Богданова

Нежна, или напориста,
скромна, или дяволита,
свята чувствена и чиста -
Тя пристига без да пита.

Не признава Тя сезони,
нито възраст, нито пол,
нито правила, закони,
нито ред и протокол.

Граници и бариери,
не признава Любовта.
Може Тя  да ни намери
зад заключена врата.

Идва като гръм небесен,
като пламъче в гръдта,
като вик, и като песен –
многолика Любовта.

Грее  като ясно слънце,
прелестна като дъгата,
крехка като житно зрънце,
силна е като земята.

Тя ни носи ключ от Рая,
огнения  дъх на Ада,
страст, въздишки и омая,
и божествена наслада.


Тя е порив, полет,  зов -
многоликата Любов!


 


Рецензии