Лютий

Кожен ранок іней на тополі,
Зграями літають снігурі,
Розгулялась віхола у полі,
Крижані обійми на Дніпрі.

Птиці обірвали горобину,
До людей літають на обід,
Жмуряться тумани на долинах,
Сонцю очищають небозвід.

Сплять озера у красі таємній
В морозні панцері закуті -
Цей зимовий місяць недаремно
Називають у народі лютим.


Рецензии