Татова наука

Кружляють хвилі у танку,
Живуть у пам'яті причали.
Я часто згадую ріку,
Де плавати мене навчали.

Ходили з татом ми туди
Він говорив мені завзято:
"Навчись плисти проти води,
Щоб труднощі в житті долати".

Руки судомило мої,
Здавалося, бракує сили
Протистояти течії
І рухатись назустріч хвилі.

І щоб приборкати бистрінь,
Перемогти її в двобої,
Я забував про глибочинь,
Навчався володіть собою.

Тільки пізніше зрозумів -
Наше життя з рікою схоже,
А проти течії я плив,
Бо за водою кожен зможе.


Рецензии