Рiдний край

Я кожен день думками лину
У край, що славиться добром,
Де над криницею калина,
Хатина біла над Дніпром.

Там хочеться вдихати роси,
Дивитись на Чумацький шлях,
Дитинство відшукати босе,
Що заблукало у житах.

Пройтися босими ногами
По ґрунтовиці, до води,
Де верби стомлені роками
І клени вічно молоді.

У пам'яті зелені свята,
Усмішка мамина сумна,
Заклечана старенька хата
Побілена і чепурна.

Земля дідів, мій рідний краю,
Тебе Вітчизною зову;
Я кращої землі не знаю
Тобою, Земле, я живу.


Рецензии