Рушники

Забрала вічність мамини роки
І хата зажурилася без мами,
Лишилися на стінах рушники,
Що вишивала зимніми ночами.

Пригадую, як був ще малюком,
То мама щосуботи нас купала,
Гаптованим червоним рушником
Тепло душі мені передавала.

В святе Різдво і на пасхальні дні
Поважні гості наповняли хату,
Хлібом на вишитому полотні
Батьки гостей виходили стрічати.

А ще були весільні рушники -
З коханою ставали на узори.
Щоб завше бути в парі на роки,
Як в родостях життєвих, так і в горі.

В кімнаті рушники, мов журавлі,
Розправили свої барвисті крила.
Вони мені слугують на землі
Як в океані кораблю вітрила.

Таїться в полотні велична суть
Вона нас супроводжує віками.
Не випадково, що в останню путь
І нині проводжають рушниками.


Рецензии