Лiчилка про вiйну

Як у дитячій лічилці –
Раз, два…
 два з четвертиною,
 два з половиною,
 два з волосиною,
волосина обривається,
три починається…

і треш-треш,
 стираєш сухою ганчіркою зі шкільної дошки пам;яті  те біле слово «війна» -
посивіле слово,
а воно знову і знов проступає,
у двері гупає кулаками,
«мамо!» - ковтає гірке повітря ротиком немовляти,
Кляте…
Увесь  світ підвішений на отій волосинці,
Усі сни коло неї, тонкої, крутяться…

Руки опускаються,
 чекання новин розтягується і важчає, як в коридорі  перед  іспитом –
«Чи пронесе?»

….а тим часом бабуся несе
У руцях порепаних пакетики із насінням –
Кріп і петрушка, буряк і морква, чорнобривці та матіола…
«бо земелька  не може  чекати, - каже до мене, -
бо пахне уже весною…
бо засівати ниву треба навіть у час війни…»   


Рецензии
Больно.
Держитесь, Ганночка.

Галина Иззьер   19.03.2015 05:12     Заявить о нарушении
дуже дякую!

Ганна Осадко   01.04.2015 19:10   Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.