Слово

Як дитя приголублю я слово
Проспіваю, як пісню його…
Зустріч з ним -  то завжди празниково
То – розрада для серця мого.
Зустріч бажана з ним і сердечна
В ніч безсонну чи день гамірний.
Рада  слухати я безкінечно
Ті слова, що у мові моїй…
Слово наше – бездонна криниця,
Слово наше – родюча земля,
Яснооке дівча білолице,
Ніжний голос твого скрипаля.
Слово наше  – то сонце ранкове,
Місяць срібний у темную ніч,
Степ шовковий, зоря світанкова,
Світ дитинства і юності клич…
Всі слова найріднішої мови
Гріють душу і серце мені,
Бо навік проросли калиново
На  скрижалях сердець і чолі…
Моя  мова- то мамине слово,
ЇЇ усмішка, подих душі,
Слово рідне – моя колискова,
Що народжує вірші в  мені…


Рецензии
Чудово про слово! З добром душі Наталія.

Наталья Светлая 7   24.04.2016 17:03     Заявить о нарушении