Терелде

Сораштырды аны эдэм хавалар,
Еракларга иннэрен дэ батырды.
Терелдэ жаны меннэрдэн ятлар,
Тирлэрен туздырып боз катырды.

Нихэят суларга бир мина Аллам,
Нигэ тузэр иде синен каршында.
Берлэшеп ятравыклы таш токым,
Уч бортеге яна ком ясалышында.

Менэр идем куз алдымда таулар,
Таулар жаннын бирешендэ тибуче.
Ятты тэгэрэп буш кырып калайлар,
Сонгы сузендэ яктылык тапмаучы.


Рецензии