Элегiчнае

Кнігавак крыклівая радзіма,
Шоргат чоўна ў гіблай асацэ,
Зграбныя арнаменты чыліму,
Ды вясло нястомнае ў руцэ…

Над Дняпром – яры, равы, пагоркі,
Сінія крыжы на цвінтарах…
І лятуць, лятуць начамі зоркі,
На мядзяны разнатраўя пах.

Бераг крэўны, мілае Палессе,
Ты зачын усіх маіх дарог.
Стомлены, злагоджаны ўвесь я,
Уміраць прыйду на твой мурог.


Рецензии
Спасибо !

Татьяна Кисс   22.12.2016 06:33     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.