Пташенята у гнiздечку - укр яз

Пташенята у гніздечку

Пташенятоньки клекочуть,
Бо вони всі їсти хочуть.
Мати скаче по гілках,
Носить діточкам комах,
Товстих, довгих черв’яків.
Все для доньок та синків!

А вони все верещать.
«Мало, мамо! Ще!» — піщать.
— Вже знесилена я, діти.
Дайте трохи відпочити!
Раптом каже трудівниця:
— Де старенька рахівниця?

Підрахую вас, малята,
Любі мої пташенята.
Бо питає тато-птах,
Скільки треба нам комах,
Щоби кожній рідній пташці
Вистачило по комашці.
Ось тоді я буду знати,
Скільки діток годувати.

(Малюнок – птахи-батьки з рахівницею біля гнізда, у якому 10 пташенят).


Рецензии