Бабка дзеда правучыла

Як-та кажа баба дзеду:
-У санаторый я паеду,
Трэба ногі падлячыць,
Ды і сэрцайка баліць.-
   Гнеў напаў тут на дзядулю,
   Тыча бабцы пад нос дулю:
   -Бач-ка,ногі ёй баляць?!
   Хочаш проста пагуляць!
   Вунь па лесе як гайсала!
   Можа хахаля займала?!
   Калі мною даражыш-
   Нікуды не пабяжыш!!!
Ходзіць бабка ў дурмане,
Бо пуцёўка ўжо ў кармане.
Як жа дзеда ахмурыць?
-Трэба дзеда напаіць!-
А сама слязу пускае:
-Што ж за долечка такая?
Мне пуцёўку не даюць,
А ў бальнічачку кладуць.
   Што ж,прышлось змірыцца дзеду.
   -У бальніцу я паеду,
   Ты ж ,дзядуля,тут красуйся,
   З алкашамі не тусуйся,
   Гаспадарку глядзі,хату,
   Прэч з вачэй гані Агату.
   Я прыеду,разбяруся,
   Што не так-дык развядуся!-
-Ну,бабулька,не турбуйся,
Едзь лячыся,не хвалюйся.-
Бабка добра адпачыла,
Свайго дзеда правучыла.
Не прышлося каб ілгаць-
Трэба была давяраць!


Рецензии