Пiд зеленою вербою

Під зеленою вербою із криниці,
брали воду, розмовляли молодиці:
- Чула, Галю, як співає соловейко?
-Ні, не чула, то співала моя ненька.

Як дівчина світлолиця сумувала,
на шлях битий цілу нічку поглядала.
Поглядала і співала так журливо,
під віконцем вишивала неквапливо.

Десь поїхав козаченько, чи вернеться,
в неї серце, бідна птаха, сильно б`ється.
Як згадає поцілунки, гірко плаче,
повертайся, я чекаю, мій козаче.

Повертайся козак влітку чи зимою,
ми зустрінемося, любий, під вербою.
Нічка темна від сторонніх нас укриє,
тільки пісня солов`їна знов хай лине.

Полетіла б за тобою на край світу,
і ніщо мене не може зупинити.
Сонце світить і горять любов`ю очі,
від любові світло навіть опівночі.

Під зеленою вербою із криниці,
чорноброва воду брала молодиця.
Постояла, на дорогу задивилась,
край дороги лиш калинонька схилилась.

 


Рецензии