Енциклопед

спиш у бібліотеках закопана вірою
в сутінках шаф упиваєшся пилом і попелом
темрява стала найкращими жанрами лірики
темрява стала найбільшим храмом акрополя
серед усіх словників і шкільних підручників
серед диктаторів люто згвалтованих владами
авторів жовтих літописів свитків закручених
тих хто писав про кохання й кохання не знали
серед відомих убивць безіменних месників
серед сторінок згорілих записок захованих
ти прочитала мене
хоч я був і
закреслений
ти переклала мене
хоч я був і
безмовний
так безумовно цей всесвіт занадто інертний
правда і пам'ять у ньому наскрізь дистильовані
хочу з тобою з'явитись
з тобою
померти
наче в старому кіно лише ми розмальвоані


Рецензии