Гiрко бачити...

Ой, побiгли геть iз дому
парубочки в Рашу,
бо не хочеться нiкому
чистити парашу!

Не схотiлось зовсiм брату
бути збройним м'ясом,
зрозумiв вiн, що не варто
битися з Донбасом!

Що ж ти, ненько, наробила,
що збiгають дiти
до "агресора" Росii,
бо нема де дiтись!

Бо в Европi незалежну
зовсiм не вiтають:
розмовляють обережно,
в вiзi вiдмовляють!..

По-росiйському "калякать"
син почав i тато.
А "проклятий москаляка"
прийме, наче брата.

Роздiлилась Украiна
вiд лихого часу,
не повернуться в едину
шахтарi з Донбасу!

Де ж ти "Слава Украiнi"?
де ж "Хероям слава"?
Гiрко бачити, як гине
вiльная держава!..

Январь, 2015 год.


Рецензии