НОЛА

              Н О Л А
 Ватан,бу суз бизга келса жуда кодир,
 Айамай жон, соклаш учун керак ботир.
 Бэорликда танлаб булсангиз вазир,
 Узгун учиб чаккон,хирмонга хозир!   

 Уйломагин агарки тек-йирок турсанг,   
 Бола-чоканг,уй-рузгоринг колар омон.
 Анхор, дарьё уз вактида кушилмаса,   
 Денгиз куриб,келажаги булар ёмон.

 Сунг клинган доду - армон,пушайманинг
 Келтиради кузга туртиб шундай бир хол,
 Тунлар кийиб,турга чиккон мехмонларинг
 Бугиб сени уз уйингда,шлиб теринг тикар пахал.

 Маъжнун толинг-анхорингдан айриласан,
 Чанкаб богинг, курур зилол булогинг.   
 Лули булиб уз уйингдан сен дайдийсан,
 Топконингнинг окибати,нури босган кар кулогинг.

 Тизза чукиб,мункиб йиглаб,она тилин йукотасан,
 Колиб хуккилар софида,пок виждонингни сотасан.
 Нон талаб деб юриб сорсан, чикиб жонинг,
 Захар солиб айамасдан,ватанинга ук отасан.

 Эшит охир,каттик булсин йигит сузинг.
 Уктинмасин вофодоринг, куриб сулган богинг гулин.
 Уз-узидан келмас хеч вакт, таёр булиб максад кунинг,
 Бегамликдан чикмай сира,куйдек буш буб юрсанг узинг.

    Уйлоб курикла уйингни,
    Гомкоринга отмагин тош.   
    Курсин дустлар куп туйингни
    Кузга хурсондлик келтриб ёш. 

 Усиб кузи-кучкор булиб,она сутин оклайдиган,
 Ватан мехрини сингдриб,келажакни хоклайдиган,
 Темир зотини ордоклаб,уз халкини соклайдиган,   
 Лочин минган новкироним,Азоматим койдасан?!

                ( одомий-1996Г.)


Рецензии
Курилме каракан. Вукогос мируке.

Русский Менестрель   05.12.2015 20:29     Заявить о нарушении