Чудаки-диваки

Шмат на свеце дзівакоў,
Як тых блох у кошкі.
Рабіць штось не так гатоў-
Дзіўнаваты трошкі!
   Пашла мода піць,курыць
   Ды плясці брыдоту,
   А дзівак болей маўчыць,
   Працуе да поту.
Хтосьці ночы напралёт
Скача і рагоча,
А дзівак не ідыёт-
Ён вучыцца хоча.
   Рукі сквапныя грабуць
   Усё без усякай меры-
   Дзівакі сціпла жывуць,
   Не губляюць веры.
Хамства лезе з-за вуглоў,
Распінае грудзі,
А дзівак не брыдкаслоў,
Жыць не хоча ў брудзе.
   Ён усё зрабіць гатоў,
   Каб нам лепш жылося.
   Хай такіх бы дзівакоў
   Болей развялося!!!
Каб іх дух і баявітасць
Мацнелі патрошкі,
Каб знішчалі паразітаў,
Як тых блох у кошкі!


Рецензии