Восеньскi ветрык

Мяне пацалаваў увосень ветрык,
Ля вуснаў ён гарэзлiва праплыў,
I яблык шчодры водар мне з паветра
У дзень апошнi жнiўня падарыў.

Прымусiў ён сланечнiкi качацца,
I дрэвы, што вакол мяне растуць…
Усё жывое стала з iм спрачацца –
I птушкi, што на поўдзень не лятуць:

«Так хочацца ўсiм нам яшчэ пагрэцца!
Ты, ветрык, лепш аблокi праганi!
Ад восенi нiкуды нам не дзецца…
Але ж мы любiм сонечныя днi!»

Шапталi ветру кветкi i лiсточкi,
I я iх падтрымала, бо хачу,
Каб цёплымi былi i днi, i ночкi,
Iнакш на поўдзень птушкай палячу…

                29. 08. 2014


Рецензии
Вельмi прыгожы верш!

Мария Розумко   06.12.2020 20:59     Заявить о нарушении
Спасибо большое, Мария!

Галина Харитоненко Анкута   26.12.2020 16:52   Заявить о нарушении
На это произведение написано 11 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.