Аваралар

Галмышам авара,ики довлэт арасында
Чыган кими,кочкун хайат сорагында
Бири вэтэн,бири гурбат,сечим гэрарында
Чаванлыгда аилэ.иш.истирахэт,баш гарышыг
Гышда шимал,йайда чэнуб йайлагында
Мэни йердэ ахтармайын,маршурутум койлэрдэдир
Мэним кими аваралар,гэрибликдэ минлэрлэдир


Чаванлыгда азад хайат,фираванлыг ахтаранда
Вэтэнимин адэтини эн-энэсин бэйэнмэдим
Нэйэ лазым,анам сечиб бэйэнмэли
Мэнсэ сусуб,-бу белэдир\Мэслэхэтдир.Евлэнмэли\
Кэлэчэйим,арзуларым,алт-уст олуб
                -фикирлэрим гарышыгдыр
Ики йолун вар,-евлэнмэли, охумалы

Арзуларын даша донуб,эл чатмайан улдуз олар
Гочалдыгча хэсрэт илэ койэ бахыб ахтарарам
Йаваш-йаваш,мэнимлэ биркэ сонукэн улдузуму
Аман аллах,чох йорулдум,баша душмэз бир кэс мэни
Бейним гандыр,гачмаг лазым 
Сечим етдим ,-Азадлыгы,севкилими,охумагы
Арзуларым реаллашды.Баш гарышды
Омур нечэ кэлиб кетди, билмэдим мэн.
Инди исэ , торпаг чэкир,вэтэн чэкир
Аварайам,вэфасызам,узум йохдур гайытмага
Гайтарын сиз,-
        Дэли долу,голу зорлу огланлары бу гурбэтдэн
Сечимини,севгисини азад верин
        Бу йол онун оз йолудур
Варлыг онун,хэйат онун сэма онун
Сэмадакы улдузлардан бири онун
Йаваш-йаваш сонукэн дэ,парлаг ишыг сачанын да бири онун
Азад един овладлары,сечиминдэ,севкисиндэ
Бизим кими гэриблэрин  талейинэ охшамасын
Аварайыг биз гурбэтдэ,безикмишик валлах гардаш
Гурбэт елдэ йашамагдан,чалышмагдан,дарыхмагдан
Азад един овладлары кечмишлэрин адэтиндэн
Мовхуматдан,йонулмамыш ганунлардан
Азад един овладлары,азад един овладлары\.


Рецензии