Дороги

ROADWAYS

One road leads to London,
One road runs to Wales,
My road leads me seawards
To the white dipping sails,
One road leads to the river,
As it goes singing slow;
My road leads to shipping,
Where the bronzed sailors go.
Leads me, lures me, calls me
To salt green tossing sea;
A road without earth’s road-dust
Is the right road for me.
A wet road heaving, shining,
And wild with seagulls’ cries,
A mad salt sea-wind blowing
The salt spray in my eyes.
My road calls me, lures me
West east, south, and north;
Most road lead men homewards,
My roads lead me forth.

Вот разошлись дороги.
В Лондон. в Уэльс ведут,
Но почему-то ноги
Тянут в другой маршрут.
Это к реке дорога
К белым ведёт парусам.
Там, где работы много
Бронзовым морякам.
Манят пути морские,
Парус манит белый.
Резать волну килем
Это удел смелых,
Судно волна качает,
Чайки ныряют вниз,
Радостью наполняет
Свежий морской бриз
Нет тут дорожной пыли
В качке морских дорог
На Север, на Юг мили,
На Запад и на Восток.


ДЖОН МЭЗЕФИЛД.


Рецензии