Песенка кавалергарда

Кавалергарды, век недолог,
Horse guardsmen, lifetime not prolonged is

и потому так сладок он.
And therefore that is so sweet.

Поет труба, откинут полог,
A trumpet sings, thrown back are curtains

и где-то слышен сабель звон.
And somewhere’s heard a saber fit.

Еще рокочет голос струнный,
Still more is roaring a stringed voice well

но командир уже в седле...
But the commander is in saddle ...

Не обещайте деве юной
Don’t promise to a maiden who’s yours

любови вечной на земле!
A love eternal on the Earth!

Течет шампанское рекою,
Champagne does flow like a river,

и взгляд туманится слегка,
And look becomes a little dark,

и все как будто под рукою,
And everything seems as forever,

и все как будто на века.
And everything seems as luck mark.

Но как ни сладок мир подлунный –
No matter how’s world aforesaid -

лежит тревога на челе...
A worry lies on forehead ...

Не обещайте деве юной
Don’t promise to a maiden who’s yours

любови вечной на земле!
A love eternal on the Earth!

Напрасно мирные забавы
In vain the peaceful entertainments

продлить пытаетесь, смеясь.
Are trying you to make not last

Не раздобыть надежной славы,
You won’t become whatever famous

покуда кровь не пролилась...
Until your blood will shed bit just…

Крест деревянный иль чугунный
A wooden cross or iron one is

назначен нам в грядущей мгле...
Assigned to us in coming mist…

Не обещайте деве юной
Don’t promise to a maiden who’s yours

любови вечной на земле!
A love eternal on the Earth!


Музыка песни на ссылке:


Рецензии