***

Хоч згорає на багатті сварок і побоїщ
Все народнєє багатство, як рушниць набої,
Ще не пізно взятись , браття, за перебудову,
Відбудуєм на згарищі Україну Нову!
Хай цвітуть сади повсюди, колоситься поле,
Хай працюють наші люди в себе, не в неволі.
Досить нам з кимось ділити те, що залишилось,
Хай не пада їм до рота те, що і не снилось.
Хай щебечуть наші діти, як пташки на сонці,
Батько й мати усміхнуться синові чи донці.
Творчі люди стрепенуться, візьмуться за справи,
Перестануть працювати на бездар-ораву.
Робітник майдан покине, прийде на заводи,
Щоби знову працювати для свого народу.
Будем вчити діток праці на себе й для себе.
Годувати досить , братці, різну непотребу!


Рецензии