***

...Десь тут мої брати, і сестри, і коханий...
   А я кричу - Як ти? А я тебе благаю -
   Облиш, моє дитя, розлюченую землю,
   На волі побудуй своїм синам оселю -
   Під соснами, у зріст з рожевою хмаринкой.
   В джерельцях похрести щасливую дитинку.
   Всім бідам і сльозам, катам на здивування
   Хай спів її луна від краю і до краю.
   У розпачі дощі, коли молюсь без тебе...
   Жовтневії кущі гілля-долоні в небо:
   - Хто виставляє знов між рідними кордони?
   - Якою тепер мовою гудуть святії дзвони?


Рецензии