С. Есенин. Накъвар

С. Есенин
 Накъвар
 
Накъвар… эгь, мадни и тIуькьуьл тир накъвар,
Гъамар, перишанвал, са шадвал квачир;      
Мад мичIер, азият, чкIай хиялар,
Фена гьикI яргъариз, эхир авачир.

Ахпа бес вучин за? Мад азаб чIугван? 
Ваъ, бес я… чIавар я ингье ял ядай,
РикIелай алуддай и гъам галай ван,
ГьакIани фаданлай  хур галатнавай.

Мани лугьузвайди гьим я верхидик?
И ванер, акI жезва, танишбур я заз.       
Ибур мад гьа накъвар… ва и накъварик
ГъарикIвал гала са я жув хайи патаз.

Амма хьи зун ава  ватанда хайи,
Жуван хур накъварин къене галудна.
Эгь, аквар гьаларай, тек сура къайи
Ксуз жеда, рикIелай вири алудна.               

      


Рецензии