По гриби

Зранку в лісі я блукаю,
та дарма грибів шукаю...

Ні великих, ні маленьких:
ані груздя, ні опенька...
Ні лисичок, ні сморчків,
ні тугих боровичків ...

Від досади ледь не плачу:
мухоморів, й тих не бачу! ...

Раптом злива налетіла,
по листках залопотіло.
Я й сховатися не встиг  -
вимок з голови до ніг!

Та лиш дощик перейшов  -
я зненацька ... гриб знайшов!  -

ВІН ЗОНТА ЗАБУВ ЗАКРИТИ,
тож забудька я й помітив! 

Я зрадів, аж до нестями!
Принесу сьогодні мамі
гриб гарненький, (не маленький!),
парасолька червоненька
і біленька рівна ніжка.
Мама любить сироїжки!

Я красуню цю зірвав
і до кошика поклав.

Вже мені не скаже ненька
що невмійка я маленький.
Скаже: "От великий ти!
А грибар  -  так хоч куди!"


Рецензии
С этой изюминкой, о грибе забывшем закрыть зонтик, стих выглядит оч. хорошо!
:)

Дядя Игорь   24.01.2015 18:13     Заявить о нарушении
Спасибо, Игорь. Рада, что Вам понравилось.

Людмила Федоровна Прохорова   28.01.2015 16:20   Заявить о нарушении