Ведмедик Ласун

Кинь, Ведмедик, позіхати,
не спіши в барліг лягати.

Знав би ти, які в зими, 
наче з перлів*, килимИ*!
Як іскриться ліс гіллястий
у мерЕживах* сріблястих!
Не проспи таку красу!

Відповів на це Ласун*:
"Що за радість та Зима?  -
В лісі ласощів нема:
ні  солодкої  чорнички,
ні  пахучої  сунички*,
ані меду запашного.
Тільки сніг ... і  більш нічого!

А у теплому барліжку
я лежу, неначе в ліжку,
і дивлюсь  СОЛОДКІ  сни,
аж до самої весни!


* перли  -  жемчуг
* килимИ  -  ковры
* мерЕжива  -  кружева
* ласун  -  лакомка
* суничка  -  земляника


Рецензии