Блаженний той, хто вмiе розлюбити

Жахливий страх пустив в душі коріння,
Що я лише товар в твоїх руках,
Що входжу не в життя, а в володіння,
Де править всім великий падишах.

Великий страх вночі підходить близько,
Що все даремно - кожен день і крок,
Що ти підеш, вклонившись мені низько,
Натиснувши циннічно на гачок.

Великий страх терзає мені душу,
Що ти підеш, а я залишусь тут
І жити далі, і терпіти мушу
Нестерпний біль, смертельнійший отрут.

Та душу не сховати і не вбити,
Її в судомах зводить кожну мить...
Блаженний той, хто вміє розлюбити,
Кому розлука в серці не болить.


Рецензии