У вийни

А я знаю, чому ж я у в скруті,
Полихають зарниці в вікні...
А там люди є голі, роззуті,
Проклиная, живу... у війні.

Полихають станиці і вежі,
Полихає вогонь і в мені...
Та навіщо ви, льюдонькі Божі,
Розвьязали ті руки війні...

І ще скільки загине невинних,
І навіщо те зло на Землі...
Прокидаюсь я зранку с провиной,
Копирсаясь в словах, як в золі.

Полихають столиці безсило,
Полихає і серце моє...
Но я знаю, що "здіймуться вила",
Бо Країна з колін вже встає.


Рецензии