Я бачив все

Я бачив все:
Яскравий квіт веселого життя...
І посмішки дитячої відради)
Я бачив жаль і болі цвіт,
Колючий, як шипи троянди!
 
Я бачив все:
Як в світ життя приходить,
Як новий місяц в небо вирина!
Та бачив, як життя від нас уходить,
Немов то сонечко, що ввечер порина!
 
Я бачив все:
Як люди все втрачають!
Лише ці втрати не спроста!
Ці втрати, то любві взискання.
Цього нам не лишити, де вина?
 
Нехай я бачив все, але одне турбує,
Що я не можу зрозуміть,
Як люди все життя себе катують
За саму їм щасливу мить!
 
За ніжне солнце над своєю головою,
За лагідно та не пусті поля.
Вони свій час марнують і пустують!
Коли могли б ковтнути той ковток вина,
Що я любовью називаю,
Щоб бути завши не один!

А їм того не треба...
Не бракує!
Мабуть є в цьому їх вина!
 


Рецензии