Намалюй менi життя

Намалюй мені пташку у синьому небі і сонце,
Намалюй мені гілку берези, да в саме віконце.
Намалюй мені душу, да так, щоб рука не здригнулась.
Намалюй мені смерть, ту, що новим життям обернулась,

Рідні очі батьків зі сльозою надії і суму,
І старенького діда, що думає тяжкую думу,
Тихі трави, поросші на давніх стежках позабутих,
Намалюй мені мрію дитячу, да щоб без отрути.

Намалюй мені гори і місяць, пливучий поволі,
А над ним - зорі-душі і тихую пісню-молитву.
Намалюй мені дихання осені в чистому полі
І сьогоднішню нашу останню запеклую битву.

Намалюй мені те, що життям зветься в мирні хвилини,
Що закрили від нас дикі спалахи градів навіки!
Намалюй мені... Ні, намалюй для моєї дитини
Як Господнії анголи нам закривали повіки.


Рецензии
Ступаючи до пекла розумієш зразу,
що жив в раю.Що вже не буде вороття.
а виправити все уже не має часу,
нема прощення,немає забуття...

Назар Свириденко   16.01.2015 21:06     Заявить о нарушении