Пива

                Піва               
      
      
 гумарэска

-Добры дзень! Каго я бачу?
-Год мінуў ужо няйначай?
-Я ж ляжаў усе у шпіталі,
-Дзе з дыягназам дасталі:
-Так жывот заўжды бульбоча,
-Асабліва моцна ноччу,
-Ды з сябе пускать стаў крыва,-
-Вось дык ліха,проста дзіва!
-То хвароба ,а не дзіва:
-Усе балячкі лечыць піва,
-Пазбаўляе яно ліха,
-Ад яго ў вантробах ціха…
-П’еш ты толькі ў нядзелю,
-усе намераў добрых дзеля,
-А вантробы піва хочуць,
-Ад таго заўжды булькочуць.
-Што з сябе пускаеш крыва,
-Ціск слабы-бракуе піва.
-Твар стаў твой,нібыта,сліва,
-Бо ў крыві нястача піва.
-Я сваім вантробам ўволю,
-Літрам пенным дам патолю.
-І табе,мой сябра,раю:
-Мала п’еш сябе караеш.
                ***
Ты ж парадаю не грэбуй,
Толькі розум мець свой трэба!


Рецензии
Губит людей не ПИВА...

Рэссика   30.06.2016 10:39     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.