У тумане

У тумане


У адзін туманны дзень,
 Трэба ж здарыцца бядзе.
Цераз рэчку ,у плыткі брод,
Ехау пьяны абармот.
Ен на грудзі добра узяу,
Ды на возе з храпам спау.
Конь-таму павінна быць,
Прыпыніуся тут папіць.
Ен прачнууся з бадуна,
Не відно ні перуна.
А унізе-гэта ж трэба,
Пад нагамі у яго неба.
Ціш.туман.не вее вецер,
Ен гукнуу-на тым я свеце!
-Выязжау дык быу жывы,
Ад страхоцця аж завыу.
-Перадаць радні нек трэба,
-Што з канем папау на неба.
Раптам чуе-о-го-го!
-Хто спыніуся тут чаго?
-Мне закрыу на рэчцы брод?
Аж сумеуся абармот.
Гэта ж дзядзка Аляксей,
Пасвіць гнау сваіх гусей.


Рецензии